oktober 19, 2019

Privacyverklaring

Met ingang van 25 mei 2018 is de nieuwe Europese Privacywetgeving (AVG) van kracht. Volgens de AVG is het verplicht om zorgvuldig en volgens de opgestelde richtlijnen om te gaan met jouw privacygegevens en van (potentiële) klanten. Met onderstaande privacyverklaring geef ik vorm en inhoud aan de eisen die de AVG stelt.

Bezoek je mijn website, stuur je een mail, bel je me of neem je op een andere manier contact met me op? In al deze gevallen, ontvang ik persoonsgegevens van je. Het zijn er misschien niet veel, maar ik bewaar en verwerk die gegevens wel. In deze privacyverklaring kun je lezen waarom ik dat doe, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt inzien, aanpassen of laten verwijderen.

Graag wil ik contact met je op kunnen nemen en/of onderhouden. Ik wil mijn diensten bij je kunnen afleveren en je betaling kunnen afhandelen. En ik gebruik bepaalde gegevens om bezoekersgedrag analyseren om mijn website verder te verbeteren. Dat zijn de voornaamste redenen dat ik jouw persoonsgegevens bewaar en verwerk.

Judit Bos @ Foret geeft richting

Als tekstschrijver en journalist help ik bedrijven, organisaties en mensen met tekst, redactie, eindredactie en regie. Mijn werkplek is flexibel en mijn klanten zitten in heel Nederland. Mijn kantoor is aan de Hooft Graaflandstraat 31, 3525 VM in Utrecht. Foret geeft richting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer: 57109532. In dit privacystatement heb ik zo simpel mogelijk geprobeerd uit te leggen welke persoonsgegevens ik bewaar en verwerk.

Welke persoonsgegevens ik verwerk

Foret geeft richting verwerkt persoonsgegevens zodra je contact opneemt. Het gaat om de volgende persoonsgegevens: Voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummers (mobiel en vast), e-mailadres en URL. Overige persoonsgegevens die je mij geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch en je bankrekeningnummer voor de afhandeling van betalingen.

Als je mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals: de naam van de browser die je gebruikt, het besturingssysteem dat je gebruikt en de serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt.

Wat ik niet doe met je gegevens

Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat ik geen gebruik maak van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.

Met welke derde partijen ik persoonsgegevens deel

Eigenlijk ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die ook toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen uitvoeren. Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren (Strato host de website van Foret geeft richting)
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website.
  • Mijn boekhoudprogramma (Moneybird) hierin verwerk ik offertes, facturen, bonnen en contactgegevens.
  • Mijn boekhouder (OAMKB- Rogier Cantor) hij verwerkt een deel van mijn boekhouding en aangiftes en zal dus toegang hebben tot mijn contactgegevens.

Met deze partijen heb ik verwerkersovereenkomsten afgesloten of ik ben daar nog mee bezig.

Cookies

Foret geeft richting gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Foret geeft richting gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Daarnaast plaats mijn website cookies die je surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij je eerste bezoek aan mijn website hebben ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Het gebruik van Google Analytics

Op deze website worden cookies geplaatst door Google Analytics. Met die gegevens kan ik het bezoek- en klikgedrag op mijn website analyseren. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en er ik maak geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

Het bewaren van persoonsgegevens

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren die ik hierboven beschreven heb.Ben je klant of klant geweest, dan bewaar ik je persoonsgegevens tot zeven jaar na het laatste, noodzakelijke, zakelijke contact. Andere zakelijke contacten verwijder ik uiterlijk zeven jaar na het laatste contact.

Als ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren voor de belastingdienst, vandaar deze termijn.

Beveiliging van persoonsgegevens

Foret geeft richting neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url.

Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@foretgeeftrichting.nl

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je kunt persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.
Hiervoor kun je contact met me opnemen. Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek. Met klachten kun je ook terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.